Anny 35 Super De Luxe е замислен като японска евтина камера. Супер и делукс седят много бомбастично в името, но само си седят бомбастично. Произведен след ерата на бакелитовите и бокс камерите тя е идентична с тях, просто е изработена от метал и пластмаса. Ще призная доста добра изработка, като за серозна фотокамера. Според слуховете обектива е бил разработван от Leitz но е отхвърлен заради високи производствени разходи. Всъщност името UTACAR е прочетено наопаки Racatu.

Камерата няма опция за измерване на светлина. Характерното прозорче зад което се крие селенова клетка е фалшиво и за декорация. Разполага с избор от 4 диафрагми 8 до 22, които се избират с лостче от обектива. Не намерих точни данни за скоростта на снимане. Струва ми се, че е около 1/50 сек. Разполага със студено гнездо за светкавица и PC конектор на обектива за синхронизиране със затвора.

Отваряйки капака за филма ми прави впечатление, че фокалната равнина не е права а леко извита. Това се затвърждава и от притискащата пружина. Може би е търсен ефект за създаване на равномерност по целия кадъра…

Харесвана е от Ломографското общество, а и е оценена добре сред колекционерите.

Anny 35 Super De Luxe
Технически характеристики
Модел Anny 35 Super De Luxe
Година на производство 1964
Произход Hoei Industrial Co., Ltd. Япония
Произведени бройки Няма информация
Закрепване на обектива Фиксиран UTACAR 50mm f/8
Фокусиране Фиксфокус
Затвор Централен
Минимална скорост 1/50 сек., В
Максимална скорост 1/50 сек.
Измерване на експозиция Не
Програмни режими Не
Серийно снимане Не
Мотор Не
Захранване Не
Размери
Тегло