Beirette Electronic може би е най-добрата камера на германския производител. Има добър компактен дизайн в който се разпознават чертите на класическите Beirette модели, но е подобрен и с добавена с фина изкуствена кожа.

Работи в режим приоритет на диафрагма, с изключение на моментите в които батерията / батериите са изтощени. Да, работи или с една 6 волтова батерия, или с 4 LR44 стига да имате кутийка за тях или увиете с тиксо. Когато батерията е изтощена работи при максимална скорост 1/500 сек. иначе работи в интервала от 4 секунди до 1/500 сек.

Може да избирате диафрагми от 2.8 до 22, а ако скоростта падне под 1/30 сек във визьора светва индикатор за предупреждение. Трябва да нагласите ISO то на филма от 25 до 400.

Снимал съм един-два филма с Beirette Electronic някъде 90 те години, но почти не помня усещането за работа, а и на мен винаги ми липсва система за определяне на точен фокус, може би затова не се залюбихме и не продължих с нея.

Признавам обаче, че за времето си бе красива и идваше в много красива калъфка с модерен дизайн като на новите Praktica камери.

Beirette Electronic
Технически характеристики
Модел Beirette Electronic
Година на производство 1981 до 1989
Производител Kombinat Carl Zeiss Jena ГДР
Произведени бройки
Закрепване на обектива Фиксиран обектив Meritar 42 mm f/2.8
Фокусиране Ръчно
Затвор Централен електромагнитен метални пластини
Минимална скорост 4 сек
Максимална скорост 1/500 сек
Измерване на експозиция Да
Програмни режими Приоритет на диафрагма
Серийно снимане Не
Мотор Не
Захранване Четири LR44 (AG13) батерии
Размери 119 x 62 x 78 mm
Тегло около 260 гр.