Информацията за FujiFilm MV-1 е изключително оскъдна. Коментарите които намерих и на които ще се позова е, че това е изработка на неизвестна китайска фирма, на която FujiFilm са позволили да се сложи името им. На първи поглед потребителя би се заблудил, че това е видеокамера, но всъщност е комбинирано устройство даващо възможност да се снима фото, видео, запис на аудио и слушане на музика, както и уеб камера.

Според прочетеното, по-скоро се е давала като бонус игра от бензиностанции Esso, с доплащане (около 120 евро) на територията на Германия и Италия

Камерата е с 1.3 мегапикселов CMOS сензор, който интерполира до 2 мегапиксела. Обектива е фиксиран и има възможност за два пъти цифрово увеличение. Може да снима видео в резолюция 320 х 240 пиксела (предполагам с 10 или 15 квадрата за секунда, колкото са всички камери от това време) и да записва до 3 минути.

Запис на аудио, прослушване, както и използването на камерата като уеб такава посредство USB кабел. Зад големия подвижен капак се крие смешно малък дисплей, но пък цялостно камерата си изглежда яко бамбашка и дори има вградена светкавица.

Работи с 4 батерии АА тип било то алкални или презареждаеми. Не намерих пълни характеристики единствено в една инструкция за употреба на италиански, от която черпих информация и която, ако ви е любопитно, може да прочетете по-долу.

FujiFilm MV-1