Kodak Kodamatic 950 е камера за моментални снимки. Той е разработен и предлаган от Kodak през 80-те години на миналия век. Този модел е произведен в Щутгарт (Германия) от Kodak AG.

Със серията Kodamatic, Kodak искаше да направи нещо срещу конкуренцията от Polaroid. Правейки това, те бяха малко прекалено вдъхновени от пионера на незабавната картина и нарушиха негови патенти. Резултатът беше прекратяването на цялата гама от модели. На собствениците на фотокамери Kodamatic беше предложена безплатна замяна за модел от Polaroid.

Kodak Kodamatic 950 идва със 100 mm обектив Kodar. Той има максимална фиксирана диафрагма f/12.8, но електронно контролиран затвор който се грижи за експозицията. Камерата се захранва от четири батерии. Тези батерии захранват и вградената светкавица.

Kodamatic 950 идва със сгъваем черен корпус. Не е задължително да се нарече компактен. Размерът в затворено състояние е 16,2 х 19 х 5,7 сантиметра и тежи около 900 грама. Може да се носи като малка чантичка и изглежда дизайнерски добре.

Всъщност е почти идентичен с Kodak Kodamatic 930, като разликата е вградената електронна светкавица.

Kodak Kodamatic 950