Когато си представят водоустойчива електроника от 80 -те години на миналия век, повечето хора биха си помислили за жълтия модел SPORTS Sony Walkman. Повечето съоръжения за гмуркане от тези години на много други производители на електроника сякаш следват тази ярко жълта естетика.

Minolta не остават по назад при създаването на своята серия фотокамери за снимане в всякакво време, както и под вода, като създават модели за всеки от популярните филмови формати, 110, 35 и APS, в продължение на 20 и повече години под името – Weathermatic.

През 1980 година Minolta Weathermatic A е първият модел в тази серия камери за всички метеорологични условия и работи със 110 тип филм. Работи с една АА тип батерия, която се грижи за експонометъра и светкавицата.

Може да контролирате фокуса с помощта на врътка, както и друга врътка да избирате една от трите диафрагми за снимане. Скоростта е постоянна  – 1/200 сек., а филмите които могат да се използват са 100, или 400 ASA.

Създава усещането за високо професионален подводен продукт по начина по който се зарежда филма, батерията, или се управлява самата камера. Издържа до 5 метра дълбочина.

Minolta Weathermatic A
Технически характеристики
Модел Minolta Weathermatic A
Година на производство 1980
Произход Minolta – Япония
Произведени бройки
Закрепване на обектива Фиксиран обектив Minolta 26 mm. f/3.5 (52 mm. еквивалент)
Фокусиране Ръчно
Затвор Метален ламелен, позициониран пред обектива
Минимална скорост
Максимална скорост 1/200 сек
Измерване на експозиция CdS фото клетка
Програмни режими Ръчно управление – избор из между 3 диафрагми
Серийно снимане Не
Мотор Не
Захранване Една АА тип батерия
Размери 190 × 72 × 53 mm
Тегло без батерия Около 355 гр.