SeaLife ReefMaster RC SL515 според това което изрових, се появява през 1996 година и се произвежда до около 2005 г. Работи с 35 mm стандарт филм. Ще цитирам производителите, какво казват за този модел:

„Простотата е ключът към страхотните снимки. Затова направихме новия SeaLife Reefmaster RC напълно автоматичен и лесен за използване: голям спортен размков визьор, автоматично презареждане, голям лост за освобождаване на затвора, изискващ само лек натиск, дори на 50 метра дълбочина. Не е необходимо да фокусирате, Reefmaster прави снимки от 1.2 метра до безкрайност.

Накратко гмурни се до максимум 50 метра, кадрирай през рамковия визьор и натисни спусъка, останалото е напълно автоматично. Камерата идва и с макро леща, но не виждам ограничители типични за подводните камери които показват от какво разстояние да се снима. Може да се използва и извън вода с оглед, че това е стандартна „сапунерка“ която се поставя в много здрава подводна кутия. Обаче съдейки по цвета на прозорчето на светкавицата, по-добре да не я включвате, когато не сте подвода, защото цветовете. ще са не естествени.

Идва в здрав куфар в който освен камерата има и комплект уплътнения и силикон за максимално предотвратяване навлизането на вода в кутията.

За съжаление не открих технически характеристики на самата камера, ако някой има такива, моля да ги изпрати и аз ще ги публикувам.

SeaLife ReefMaster RC SL515