Zeiss Ikon Baby Box Tengor е яка малка камера в която няма как да не влюбите. Истински джобен формат за годините в които се появява.  Дизайнът е подчинен на актуалният тогава Арт Деко стил, както и по-голямата Zeiss Ikon Erabox, появила се 3 години по-късно.

Прави 16 снимки, всяка с размер 3 х 4см, използвайки 127 тип филм, който може да се открие дори и днес (2021 година). Както се вижда от снимките имаме две прозорчета на гърба. За първия кадър навивате, докато числото 1 се появи в долния прозорец, а за втория кадър, докато числото 1 се появи в горния прозорец. След това повтаряте за 2 и така до 8, до получаването на 16 кадъра.

Визьорът се състои от преобръщаща се задна част и телена рамка, която се изтегля от предната част на камерата. Заради малките си размери е нямало как да се поставят класическите оптични визьори.

От дясната страна има перчатка за пренавиване на филма. От другата страна и на основата има гнездо 1/4 инч за статив в зависимост дали ще снимате портретни или пейзажни изображения.

Отстрани на камерата има лост за освобождаване на затвора, както и фиксатор за включване на режим „В“ и място за присъединяване на фотографско жило.

Zeiss Ikon Baby Box Tengor
Технически характеристики
Модел Zeiss Ikon Baby Box Tengor
Година на производство 1934
Производител Zeiss Ikon AG – Дрезден, Германия
Произведени бройки
Закрепване на обектива Фиксиран GOERZ FRONTAR 50 mm обектив тип мениск f/11
Фокусиране Фиксфокус
Затвор Въртяща се пластина
Минимална скорост 1/40 сек. или B
Максимална скорост 1/40 сек.
Измерване на експозиция Не
Програмни режими Не
Серийно снимане Не
Мотор Не
Захранване Не
Размери 70 x 80 x 62 mm и 70 x 105 x 62 mm с отворен рамков визьор
Тегло около 250 гр.