Като една от последните от този тип Brownie Flash B е една от най-красивите и функционални камерите на Kodak box.Когато снимате с нея може да почувствате доброто качество на изработка – далече от евтините изпълнения от началото на века. Предлага на фотографите възможност за добро кадриране през ясни оптични визьори (за вертикално, или хоризонтално кадриране). Възможност за избор между две скорости: 1/40 и 1/80 сек, както и В. Диафрагма f/11. Вградени филтри при използване на светкавица. Възможност за поставяне, или сваляне на светкавица, работеща с магнезиеви крушки за еднократна употреба.

Работи с рол филм тип 620, който е сходен със съвременният рол филм тип 120. Принципно ако не намерите алтернативен производител на 620 филм, то на тъмно пренавийте веднъж, на една ролка филма, след това върнете обратно на тип 620 ролка и ще имате филм за снимане. НА ТЪМНО!

Кадъра в който снима Brownie Flash B е 9 х 6 сантиметра, а просто конструираният обектив би ви дал интересно ретро излъчване на снимките.

Kodak Brownie Flash B
Технически характеристики
Модел Kodak Brownie Flash B
Година на производство 1958 до 1960
Произход Kodak Limited London – Обединено кралство
Произведени бройки
Закрепване на обектива Фиксиран обектив
Фокусиране Фиксиран фокус
Затвор Централен
Минимална скорост 1/40 сек. В
Максимална скорост 1/80 сек.
Измерване на експозиция няма
Програмни режими Няма
Серийно снимане Няма
Мотор Няма
Захранване Няма
Размери
Тегло