Chinon MC AF 35-70 mm f/3.3-4.5 ZOOM или тук брандиран като Revuenon Autofocus 35-70mm f/3.3-4.5 е обектив на К байонет създаден от японската фирма Chinon. Появява се година след произведения от Canon – FD 35-70mm f/4 AF (1981-ва година)

Опит за автоматичен фокус със всяка камера на К байонет. Обектива е с интегриран АФ модул идентичен с модулите каквото може да открием в компактните фотокамери. Изпраща ифрачервен лъч до кадрираният обект и според отражението изчислява разстоянието и предава информацията към мотор, който движи фокусиращата група лещи. Моторът е шумен и не много бърз, а точността на фокуса не винаги точно гарантирана. Лесно може да се ориентирате, защото просто няма да видите във визьора ясно изображение.

Вариото се управлява с лост близо до камерата. В задната част може да видите 3 контактни пина, както и два ключа – за пускане на обектива и звуков сигнал. Контактните пинове са предназначени да свържете обектив с фотокамера Chinon CE-5 или респективно брандирания вариант Revue AC3s (който виждате на снимката). благодарение на това свързване при натискане на полуспусък АФ системата на обектива ще сработи автоматично.

В случай, че разполагате с друга камера на К байонет, която няма тези 3 пинчета, то ще трябва да активирате фокуса натискайки зеленикавия бутон на обектива.

Технически характеристики
Производител Chinon – Япония
Модел Chinon MC AF 35-70 mm f/3.3-4.5 ZOOM / Revuenon Autofocus 35-70mm f/3.3-4.5
Година на производство 1982
Оптична конструкция 7 оптични елемента в 7 групи
Диапазон диафрагма f/3.3 до f/22
Резба за филтър 52 mm
Байонет за присъединяване Chinon Bayonet Mount (K-mount, Pentax K, Ricoh K)
Захранване 3 ААА тип батерии
Размери 101 x 83 x 88 mm
Тегло 630 gr. без батерии